да ви питам как се сменя тоя филтър че го купих но не мога да разбера каде е. знам че е под решетката при чистачката ама нещо ми се струва че е много сложно за сваляне.някой може ли да ми обясни технологията.
Известие
Collapse
No announcement yet.
каде се намира филтъра на климатика?
Collapse
X
-
Не е сложно. Дори не се маха чистачката.
Отвиваш всички болтчета на кората, която покрива филтъра. След това с една по-голяма плоска отвертка вадиш щипките на същатата кора. След като я махнеш, под нея има още един капак, който покрива самият филтър. Маха се лесно, той от едната страна е пак на щипки, които обаче са си към капака, а от другата страна просто се зацепва.
В общи линии това е, работа за 10ина минути максимум.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
-
днес извърших процедурата описана от колегата fear.махнах и двете пластмасови кори и под втората имаше единствено една квадратна траба в дъното на която имаше перка а отстрани към купето имаше една дунапренена вратичка която се отваря или затваря в зависимост от това дали отварям или затварям въздуха към купето, но никакъв филтър не открих. от ТиН ми дадоха филтър, който е правоъгълен и така като го гледам мястото не му е там.в крайна сметка нищо не свърших.дали няма разлика между филтър на климатика и този за купето.gtv 2.0t.s.
Comment
-
Aми точно под втората кора би трябвало да е леглото, където е филтъра. И да, правоъгълен е.
Аз като сменях моя, навътре под филтъра не съм гледал какво има, така че тази вратичка, за която говориш ми е непозната. Филтър за купето и филтър на климатика би трябвало да е едно и също нещо, ама знам ли вече.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
И аз моя бях тръгнал да го свалям ама се отказах още на лявата пласмаса, че нямах такава отверкаиначе на 166-цата го свалях и то си е нещо като как да ти го кажа на скаричка която се дърпа и на нея седи филтъра така би трябвало да е и на ГТВ-то, разгледай хубаво кое може да се издърпа на горе
landikar
Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......
Comment
-
Така да се включа и аз ... моят проблем е следния ... Отварям аз пластмасата под чистачката и зеива директно квадратната дупка с перката отдолу никакъв филтър никаква скаричка за филтъраима само 2 оси от 2те страни на дупката явно да се захване скарата ...
и така ... Един колега с ГТВ в форума беше извадил някакъв филтър точно като за дупката квадратен ... и аз си мисля,че моята трябва да е със същия, но липсва ! По магазините ми вадят само белия хартиен правоъгълник и ми казват, че нямало друг модел
В крайна сметка продължавам без филтър,но искам да си намеря. Дайте съвет колеги... или такава скаричка от някъде да намеря и да сложа белия правоъгълник
ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT
Comment
-
Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщениеТака да се включа и аз ... моят проблем е следния ... Отварям аз пластмасата под чистачката и зеива директно квадратната дупка с перката отдолу никакъв филтър никаква скаричка за филтъраима само 2 оси от 2те страни на дупката явно да се захване скарата ...
и така ... Един колега с ГТВ в форума беше извадил някакъв филтър точно като за дупката квадратен ... и аз си мисля,че моята трябва да е със същия, но липсва ! По магазините ми вадят само белия хартиен правоъгълник и ми казват, че нямало друг модел
В крайна сметка продължавам без филтър,но искам да си намеря. Дайте съвет колеги... или такава скаричка от някъде да намеря и да сложа белия правоъгълник
Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщениеТака да се включа и аз ... моят проблем е следния ... Отварям аз пластмасата под чистачката и зеива директно квадратната дупка с перката отдолу никакъв филтър никаква скаричка за филтъраима само 2 оси от 2те страни на дупката явно да се захване скарата ...
Comment
-
Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщениепривет колега каде са изгуби по тез плажовеами в Обзор съм бачкам си септември се прибирам ... ще има пак форумни сбирки ... мечтата ми е 1 колона от ГТВ-та през цяла Варна да кръжат
...
... та за филтъра ;( мн жалко, но все пак приемам съвети и оферти да си намеря или някакъв рационален начин с тая скаричка,ако пасва да слагам тоя хартиения,че ми е терсене без филтър ... дълго време като не се пускат духалките и се запрашава и като пусна вкарва пепелак в купето ;(ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT
Comment
-
Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщениеЗдрасти,ами в Обзор съм бачкам си септември се прибирам ... ще има пак форумни сбирки ... мечтата ми е 1 колона от ГТВ-та през цяла Варна да кръжат
...
... та за филтъра ;( мн жалко, но все пак приемам съвети и оферти да си намеря или някакъв рационален начин с тая скаричка,ако пасва да слагам тоя хартиения,че ми е терсене без филтър ... дълго време като не се пускат духалките и се запрашава и като пусна вкарва пепелак в купето ;(Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
Comment